Informatie

Wijkcooperatie.nl is door Labyrinth opgezet in 2004 om de gaten van verschillende stromen die uit de wijk stromen te dichten: uitgaan van de kracht die in de wijk zelf zit.

“Door en voor de Wijk. “

Dit alles met als doel om de werkgelegenheid en economie in de wijk te stimuleren, niet door te subsidiëren, maar door het faciliteren van werk en ondernemerschap, via de Wijkcooperatie.

Wijkcooperatie.nl is bedacht door Labyrinth, praktisch voortkomend vanuit de vraag uit de wijken op het gebied van wijkontwikkeling en wijkeconomie. Naast de Wijkcooperatie is ook de Werkcooperatie opgezet en het platform www.wijkeconomie.eu. Verschillende Werkcooperaties werken samen voor de Wijkcooperatie.

Wijkcooperatie.nl bundelt de krachten in de wijk en creëert werk en ondernemerschap zonder subsidies, maar door werk dat toch moet gebeuren, professioneel zoveel mogelijk door en voor de bewoners uit te voeren
Wijkcooperatie levert een maatschappelijk bedrijfskundige en administratieve oplossing voor de zelforganisaties en een ver- en beloningsinstrument. Hierdoor kunnen werk en klussen op professionele wijze mogelijk worden gemaakt voor mensen uit de wijk.